Vår dataskyddspolicy

BROKR REAL ESTATE SWEDENS’S DATASKYDDSPOLICY

I Brokrs dataskyddspolicy beskriver vi vilka uppgifter vi samlar in, varför de samlas in, hur vi använder uppgifterna, vem som använder uppgifterna och hur du som besökare kan få veta vilka uppgifter som samlats in och hur man gör för att strykas från registret. Denna policy gäller när du använder våra webbsidor och tjänster som du väljer att ansluta dig till.

Personuppgifter vi samlar in

Vi samlar in personuppgifter vid särskilda tillfällen, nyhetsbrev och kontaktförfrågan. Det gör vi för att använda för marknadskommunikation och kundkommunikation. Personuppgifterna som vi samlar in på det här sättet registrerar vi i våra interna system, och sparar dem för att kontakta dig, genom att ringa och skicka mejl, sms och nyhetsbrev.

Personuppgifter som Brokr hämtar in direkt från dig är t.ex. ditt namn, telefonnummer och mejladress. Brokr kan komma att komplettera uppgifterna med information från Bolagsregistret och med information från ditt företags webb. I samband med att vi tar direkt kontakt med dig kan vi komma att registrera information om det i vårt affärsstödsystem.

Brokr registrerar, eller kan komma att registrera dina personuppgifter i samband med:

  • Att du fyller i din mejladress eller ditt telefonnummer i olika typer av kontaktformulär på webbplatsen.
  • Att du kontaktar oss via mejl, via telefon och social media.
  • Att du anmäler dig till Brokrs nyhetsbrev.
  • Besök på våra webbplatser och på sociala media. Vi samlar då in information med hjälp av cookies, trafikdata, platsdata, webbloggar och kommunikationsdata samt t.ex. den IP-adress, typ av enhet, operativsystem och webbläsartyp som används för besöket.
  • Formulär med samtycke
  • Spekulantlista med samtycke

Genom att du fyller i ett samtyckesformulär på vår webb (t.ex. prenumerera på nyhetsbrev, kontaktförfrågan tar del av erbjudanden mm.) så samtycker du till att dina personuppgifter (ex. ditt namn, telefonnummer och mejladress) får användas i marknadsföringssyfte.

Ytterligare information

Vi samlar även in din IP-adress, geografisk position och intressen i syfte att kunna bättre anpassa vår marknadsföring och erbjudande till dig.

När du besöker vår webb samtycker du även till att vi får lägga till cookies, både så kallad förstaparts och tredjeparts cookies på din dator. Sådana cookies följer dig och ditt surfbeteende i syfte att kunna erbjuda dig marknadsföring som baseras på ditt beteende. Vi använder t.ex. Google Analytics och Facebook pixlar för att se detta beteende.

Hur vi använder insamlad information

Företaget behandlar personuppgifter i huvudsak för de ändamål som anges nedan samt för de eventuella ytterligare ändamål som anges vid insamlingstidpunkten:

  • Möjliggöra god kundservice, som att hantera dina förfrågningar, rätta felaktiga uppgifter eller skicka information som du har begärt t.ex. nyhetsbrev eller kontakta dig för information om våra produkter.
  • För systemadministration och för att ta fram statistiska data om våra användares beteende
  • och mönster.
  • För att genom analys av ditt beteende på våra webbplatser, utveckla, leverera och förbättra våra produkter och tjänster.
  • För att skicka dig information och marknadsföring via SMS, mejl, push eller andra digitala kontaktvägar såsom t.ex. sociala medier då du har en aktiv kundrelation med oss.
  • För att kontakta dig via telefon, SMS, mejl eller post med olika erbjudanden, kampanjer eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig. Det går alltid när som helst att tacka nej till den här marknadsföringen.
  • För att kunna ge dig relevanta rekommendationer, erbjudanden och anpassade tjänster baserat på vad andra med liknande beteendemönster har intresserat sig för, vad du har valt för tjänst, tittat på och visat intresse för.
  • För att hjälpa oss att utveckla vår webbplats att vara mer användbara och för att förbättra din användarupplevelse av de plattformar som erbjuds via Brokr genom att kunna anpassa visningen av tjänsterna till den enhet som används.
  • För att skicka viktiga meddelanden som kommunikation om förändringar i våra villkor och policyer.

Om cookies

När du använder vår webbplats samlas personuppgifter in via t.ex. cookies. Det lagras informationen om din användning och vilka sidor som besöks. Det kan vara teknisk information om din enhet och internetuppkoppling såsom operativsystem, webbläsarversion, IP-adress, cookies och unika identifierare.

Cookies är textinformation som läses in i datorns minne eller sparas som en fil i din webbläsare.

Sessions-cookies: Används för att identifiera användaren på webbplatsen och hålla reda på om du är inloggad på vår webbplats samt för att ev. anpassa innehållet på webbplatsen baserat på dina tidigare gjorda val. Vi kan också hålla vissa av webbplatsens sidor stängda för utomstående användare.

Statistik- cookies: Används för att mäta trafik och surfbeteenden, t.ex. om man besökt vår webbplats tidigare eller inte och skapa förståelse över hur enskilda besökare använder Brokr webbplats.

Sociala medier-cookies Knappar på Brokrs webbsajt ger dig möjlighet att dela innehåll på sociala medier (Facebook, Twitter, Google+). Dessa tjänster sätter 3:e parts cookies på Brokr webbplats.

Villkor

Vi kan inte garantera att informationen på Brokrs webbplatser är fullständig eller riktig. Uppgifter om regler, statistikuppgifter samt andra uppgifter kan ha ändrats så att det påverkar det som sägs och syftas till på vår webbplats.

Rättslig grund, lagring och gallring av personuppgifter

I och med att du lämnar uppgifter till Brokr ger du din tillåtelse till att Brokr registrerar och lagrar uppgifter om vilken tjänst du köpt samt behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål. Som legal grund för behandling kommer Brokr att hänvisa till uppfyllande av avtal, berättigat intresse eller samtycke. Om Brokr använder sig av berättigat intresse som grund, kommer det endast att göras i de syften som angetts ovan.

Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss. Kontaktuppgifterna finner du under rubriken Personuppgiftansvarig.

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en

längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Brokr kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss. I marknadsföringssyfte används inte information som är äldre än 3 år. Information kan behållas längre om det krävs pga. andra lagkrav, som exempelvis bokföringslagen samt mäklarlagen. Vid all hantering av personuppgifter iakttas alltid hög säkerhet och sekretess.

Dina rättigheter och val

Du har rättigheter när det gäller dina personuppgifter och du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas. Företaget kommer på eget eller kundens initiativ att rätta uppgifter som upptäcks vara felaktiga. Du kan även närsomhelst begära att dina uppgifter raderas eller att dess användning begränsas genom att kontakta oss (för kontaktvägar se rubriken Personuppgiftsansvarig). Om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss får du gärna kontakta Brokr.

Du kan när som helst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation från oss genom att kontakta oss eller genom att avregistrera dig från vidare kommunikation med mejl och SMS som vi skickar dig. Du är alltid välkommen att kontakta oss för att få hjälp att tacka nej till vår kommunikation.

Du kan, en gång per år kostnadsfritt, erhålla information om vilka personuppgifter som är registrerade, genom att skriftligt begära ett s.k. registerutdrag från Brokr.

Länkar till andra webbplatser

I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts webbplatser, hemsidor, eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. Eftersom Brokr saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material ansvarar vi därför inte för dess innehåll. Brokr ansvarar inte heller för skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användning av dessa länkar.

Personuppgiftsansvarig

Brokr info@brokr.se, 08 5200 5800