Folkunga­gatan 91, vindslgh

Läs om bostaden Alla bilder

Folkungagatan 91, vindslgh

Södermalm

Pris
8 695 000 kr / Fast pris
Boarea
76.5 Kvm
Biarea
10 Kvm
Rum
2.5 rum och kök med loft
Varav sovrum
1 till 2
Avgift
2 901 kr
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband via Bredbandbolaget samt kabel-tv (basutbud) via ComHem.
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Rumsbeskrivning

Hall
Via säkerhetsdörr, högst upp i fastigheten, välkomnas du in i denna unika och exklusiva vindslägenhet. Hallen erbjuder plats för avhängning av ytterkläder och skor. Infällda spotlights i taket. Ljus färgsättning på väggarna och golvklinkers i Carraramarmor.

Vardagsrum
Ett fantastiskt ljust och öppet vardagsrum som erbjuder såväl rymliga sällskapsytor som generös takhöjd med synliga, upplysta takbjälkar och öppet upp i nock. Den vitkalkade murstocken blir en naturlig rumsavdelare i den annars så öppna planlösningen mellan vardagsrum och matplats. Genomgående ljusa väggar och vackra vitlaserade trägolv i hela lägenheten med stilrena, höga golvsocklar. Här finns god möbleringspotential och plats för både soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt andra trivselmöbler efter tycke och smak. Matplatsen inrymmer med lätthet en matgrupp för 6-8 personer. Den stämningsfulla braskaminen inger en ombonad känsla och värmer lite extra under årets kallare månader. 

Kök
Stilrent kök med moderna och påkostade materialval. Gott om förvaring i både över-och underskåp med vita fronter. Spotlightbelyst arbetsbänk samt stänkskydd i exklusiv Carraramarmor. Den maskinella utrustningen utgörs av häll, kombinerad varmluft/mikrovågssugn, fläkt samt integrerade vitvaror med kyl/frys och diskmaskin. 

Sovrum/Arbetsrum
Trevligt sovrum som även kan fungera som potentiellt barnrum eller arbetsrum med fönsterparti som vetter mot Folkungagatan. Plats för säng med tillhörande nattduksbord. Den heltäckande garderobsväggen erbjuder plats för ytterligare förvaring. I direkt anslutning till sovrummet finns ett tvätturymme med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och inbyggd hyllförvaring. Ljusa väggar och vitlaserade trägolv. Infälld spotlightbelysning i taket.

Loft
Diskret trappa i mörkbetsat trä leder upp till loftet. Öppen vy över vardagsrum och matplats med glasvägg som avgränsning. Detta utrymme nyttjas idag som sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Takfönster som går att öppna upp med inbyggd mörkläggningsgardin. Platsbyggda hyllor med infälld spotlight. 

Badrum
Kliv in i detta mindre men ack så lyxiga badrum som inger påtaglig hotellkänsla. Fräscht badrum med delvis kakelbeklädda väggar i vitt samt i Carraramarmor med matchande golvklinkers, också i marmor. Detta badrum är som gjort för morgonstunder i trevligt sällskap med två handfat med tillhörande vit kommod samt två duschar. I övrigt utrustat med duscharväggar i klarglas, golvvärme, spegel, vägghängd wc samt inbyggt hyllsystem för förvaring. Infällda spotlights i taket. 

Balkong
Avnjut sena och ljumna sommarkvällar i gott sällskap på balkongen som är härligt belägen in mot den lugna innergården. Här sitter du skyddad från grannars insyn och kan blicka ut över söders takåsar bort mot kyrktoppen på Katarina kyrka. Plats för nättare utemöblemang och krukväxter om så önskas. Infällda spotlights i taket ovan balkongdörrarna.

Föreningen

HSBs Brf Rudan nr 146 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1981. Föreningen består i dagsläget av totalt 47 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och 6 st lokaler (hyresrätt). Totalt lokalyta är 467 kvm. Föreningen har s.k. egen förvaltning vilket innebär att styrelsen och medlemmarna själva ansvarar för fastighetsskötseln och större delen av förvaltningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB på uppdrag av styrelsen. Fastigheten uppfördes i jugendstil år 1902-1903 av bagare och byggmästare Julius Westerdahl. Arkitekter var Erik Lindqvist och Per Hallman (sedermera stadsarkitekt). Föreningen äger marken. Juridisk person godkänns ej. Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget (juni 2017). 

Utförda renoveringar:
1983/1984 - Totalrenovering av fastigheten.
2000 - Nybyggnation av en lägenhet i gatuplanet, Nytorgsgatan 21B, i den fd tvättstugan. 
Nya tidsenliga entréportar sattes in. Pentry, bastu och ny tvättstuga byggdes i källaren.
2003 - Genomgripande renovering av samtliga trapphus.
2004 - Ommålning av yttertak.
2007 - Balkongbygge mot innergården. Omputsning av gårdsfasaden.
2008 - Arbeten med dränering vid grundmurarna på gården och ny finplanering genomfördes.
2009 - Bygge av takterasser för samtliga vindslägenheter.
2010/2011 - Ommålning av fönster mot gatan.
2011 - Indraget fiber i varje lägenhet för internet, ip-telefoni och TV. Ommålning av fastighetens yttertak. Uppgradering och ny inredning av hissarna.
2012 - Underhåll av stengolv och målning i entreer och trapphus samt byte av stuprör. 
2013 - Ombyggnation av ventilation i en av fastighetens hyreslokaler. 
2014 - Byte av fastighetens fjärrvärmecentral. 
2015 - Målning fönster utvändigt mot gården, målning av golv i källaren och soprum samt lackning av portar.

Planerade renoveringar:
2017 - Byte av fastighetens samtliga horisontella avloppsrör av gjutjärn i källaren. Byte är planerat att ske till avloppsrör av syrafast och rostfritt material med en avsevärt bättre hållbarhet och livslängd än gjutjärn. 

Gemensamma föreningsutrymmen:
-Bastu med tillhörande dusch
-Pentry i källarplan
-Tvättstuga i källarplan med totalt tre tvättmaskiner, två torkskåp samt en torktumlare
-Föreningslokal med pingisbord
-Trevlig, grönskande innergård med lekplats och sandlåda för barnen

Områdesinformation

Attraktivt läge mitt på Södermalm! Här bor man i en levande och mycket attraktiv del av Söder med närhet till hela söders utbud av affärer, caféer, restauranger och annan service. Skrapan, Ringens köpcentrum, Medborgarplatsen och Nytorget ligger på kort promenadavstånd samt soliga Rosenlundsparken.

Kommunikationerna kan knappast bli bättre! Här har man direkt närhet till Slussens, Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbana samt pendeltåg. Vid Tjärhovsplan finner ni flertalet busslinjer som tar er över hela stan.

Motion och rekreation hittar man på SATS, Erikdalsbadet, i Skrapans toppmoderna gym och promenadstråken längs Årstaviken. Behagligare och bekvämare vardag går inte att finna.

Adress
Folkunga­gatan 91, vindslgh
Pris
8 695 000 kr / Fast pris
Boarea
76.5 kvm
Biarea
10 kvm
Rum
2.5 rum och kök med loft
Varav sovrum
1 till 2
Avgift
2 901 kr
Ingår i avgiften
Värme, vatten, bredband via Bredbandbolaget samt kabel-tv (basutbud) via ComHem.
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Södermalm
Lägenhetsnr
99-4146-2-45-11
Våningsplan
6
Tillträde
Snarast möjligt
Byggnadsår
1903
TV/Internet
Bredband via Bredbandsbolaget och TV (basutbud) via ComHem.
Värme
Fjärrvärme
Förening
HSB:s Brf Rudan Nr 146 i Stockholm
Org.nr
716416-7921
Andelstal, förening
1.74167 %
Andelstal, ägande
1.77710 %
Förråd
Källarförråd om ca 6 kvm
Energistatus
Utförd
Prestanda
99 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
375 kr/mån
Totalt
375 kr/mån
Kommentar
Schablonberäknad enligt säljarens uppgifter

Visningar

  • Söndag 24/9 kl 12:00 - 12:45
    Välkommen på visning - föranmäl gärna ditt intresse
  • Måndag 25/9 kl 17:00 - 17:30
    Välkommen på visning - föranmäl gärna ditt intresse
Välkommen på visning - föranmäl gärna ditt intresse