Vinn en
Vessla

Krukmakarbacken 2 (Garageplats)

Läs om bostaden Alla bilder

Soon for sale

Krukmakarbacken 2 (Garageplats)

Södermalm

Pris
950 000 kr /bud
Boarea
16.4 Kvm
Avgift
325 kr
Ingår i avgiften
Värme
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Det är inte ofta en garageplats förmedlas, men nu har du en unik möjlighet att bli ägare av en egen garageplats centralt på Södermalm.
Överlåtelsen avser en egen utmärkt garageplats i bur (N2) i föreningens nyrenoverade garage.

Merparten av garageplatserna har köpts av boende i huset.

Köpet liknar en upplåtelse av en bostadsrätt vilket innebär:
-Föreningen har inför ombildningen av garaget antagit nya stadgar.
-Köparen av garageplatsen söker medlemskap i föreningen.
-Garageplatsen har andelstal som följer föreningens goda ekonomi. (avgifterna sänktes nyligen med 25%) -Medlemskapet/ägandet ger en halv rösträtt vid föreningsstämman.

Infart sker i höjd med Krukmakargatan 35 med nyckeltagg. (Högra porten) Här behöver du aldrig kliva ut ur bilen, du når med en armlängd ut genom fönsterrutan. Tillgång till el finns på pelaren direkt invid platsen om du önskar städa ur bilen med dammsugare eller liknande.

Just nu undersöker föreningen möjligheten att utrusta p-platserna i garaget med laddstationer för elbilar.

OBS, Garageplatsen är avsedd för pesonbilsparkering, föreningen godtar inte mek eller förvaring för annat än bil.
Uthyrning i andrahand är ok.

FÖRENING

Den 24 mars 2010 förvärvade Postiljonen 4, Krukmakargatan 33 A-B och Krukmakarbacken 2-4. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med 6 våningar ovan mark samt två källarplan. Huset byggdes 1987 och består idag av 6058m2, fördelade på 80 st lägenheter varav 75 är upplåtna som bostadsrätt och 5 som hyresrätt samt en föreningslokal.

Framtida prognos för föreningens ekonomi: Föreningen har idag mycket god ekonomi. Brf Postiljonen 4 har -14/15 sålt 6st lägenheter som tidigare varit hyresrätter och lokaler. Vidare har föreningen ombildat sina garageplatser och sålt dem till föreningsmedlemmar. Sedan 2010 har föreningen lyckats amortera närmare 50milj av sina lån. Föreningens lån idag motsvarar 3172kr/kvm.

Kvar som dolt kapital i föreningen finns då 5st hyresrätter om totalt ca 350 kvm  som säljs vartefter de blir lediga. Dessa motsvarar föreningens kvarvarande lån om 20milj.

Garage:
Det finns ett garage med ca 48 st garageplatser i anslutning till fastigheten. Flertalet av dessa är upplåtna med bostadsrätt och ägs av boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Det finns flera cykel- och barnvagnsrum i fastigheten. Det finns även två tvättstugor i fastigheten varav den ena är utrustad med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Mitt emot tvättstugorna finns en gemensamhetslokal / övernattningslägenhet / hobbyrum. (100 SEK/natt).  Tidningsinsamling finns utanför Krukmakarbacken 4 där det även finns ett grovsoprum. Sopnedkast finns i trapphuset.
Föreningen har även men stor och välskött innergård med bl.a grillplats, sandlåda och stor yta för barn att leka på. Det finns en väl fungerande trädgårdsgrupp som ser till grönskan och växterna för allas trevnad.

Kabel-tv och bredband:
Det finns ett fastighetsnät för bredband i fastigheten, leverantör Tele2 och 100Mbt bredband ingår i avgiften. Kabel-tv finns via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

Ekonomi:
Brf Postiljonen är en äkta bostadsrättsförening. Överlåtelse- och pantsättningsavgift debiteras enligt stadgar. April -15 sänktes månadsavgiften med 25%

Övrigt Besök gärna föreningens hemsida: www.postiljonen4.se

 

Områdesinformation

Attraktivt läge mitt på Södermalm! Här bor man i en levande och mycket attraktiv del av Söder med närhet till hela söders utbud av affärer, caféer, restauranger och annan service. Skrapan, Ringens köpcentrum, Medborgarplatsen och Mariatorget ligger på promenadavstånd samt soliga Tantolunden.

Kommunikationerna kan knappast bli bättre! Här har man direkt närhet till Södra station, Mariatorgets T-bana och busslinje 4.   

Motion och rekreation hittar man på SATS, Erikdalsbadet, i Skrapans toppmoderna gym och promenadstråken längs Årstaviken och Tanto. Behagligare och bekvämare vardag går inte att finna.

Adress
Krukmakarbacken 2 (Garageplats)
Pris
950 000 kr /bud
Boarea
16.4 kvm
Avgift
325 kr
Ingår i avgiften
Värme
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Södermalm
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1987
Värme
Fjärrvärme
Förening
Brf Postiljonen 4
Org.nr
769614-4109
Andelstal, förening
0.148 %
Andelstal, ägande
0.15 %
Energistatus
Utförd
Ansvarig mäklare
 
Alex Edenvik
Fastighetsmäklare