Krukmakarbacken 4A 1tr

Läs om bostaden Alla bilder

Soon for sale

Krukmakarbacken 4A 1tr

Södermalm

Boarea
63 Kvm
Rum
2 rum och kök
Varav sovrum
1
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Fin och välplanerad lägenhet i omtyckt förening, stor balkong och renoverat kök. Socialt öppen planlösning med bra ljusinsläpp. Här bor du i en välmående förening med låga avgifter och en fastighet i mycket bra skick!  Avgifterna sänktes med 25% under 2015!

Lägenheten kan med fördel byggas om till en riktigt bra trea, detta har godkänts av föreningen och gjorts i huset tidigare.
Garagerätter finns i huset, vilket innebär att man äger sin garageplats på samma sätt som sin bostadsrätt.

De senaste 5 åren har föreningen lyckats amortera 36 miljoner och har idag låg belåning och en väldigt stark ekonomi för framtiden. 

VARDAGSRUM
Bra planerat vardagsrum med halvöppen planlösning mot kök/matplats och utgång till den stora balkongen! Parkettgolv och vita väggar.

KÖK
Ljust och fint kök från med gråa luckor och snyggt vitt kakel ovanför köksbänken.
Maskinellutrustning: kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll och kolfilterfläkt. Matplats för ca 4-6 personer.
Från hallen har man tagit ner en vägg och byggt bardisklösning med stor arbetsyta. Även mot vardagsrummet får man en rejäl öppning som bidrar till ett bra ljusinsläpp i hela den sociala delen av bostaden.

SOVRUM
Väl tilltaget sovrum med plats för stor dubbelsäng och förvaring via en garderob med skjutdörrar utmed en hel vägg.

KLÄDKAMMARE / FÖRRÅD
klädkammare i hallen, perfekt för dig som är i behov av ett större förvaringsutrymme.

HALL
Rymlig hall med parkettgolv och vita väggar. Avhängning på vägg direkt till höger.

BADRUM  
Utrustat med badkar, wc, handfat med underskåp, spegelskåp och tvättmaskin.

OMBYGGNATION TILL 3 ROK
Den alternativa planlösningen har gjorts i huset tidigare och då får du fram en riktigt välplanerad 3a på 63kvm, matplatsen ryms då utan vidare i vardagsrummet.

 

FÖRENING

Den 24 mars 2010 förvärvade Postiljonen 4, Krukmakargatan 33 A-B och Krukmakarbacken 2-4. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med 6 våningar ovan mark samt två källarplan. Huset byggdes 1987 och består idag av 6058m2, fördelade på 80 st lägenheter varav 75 är upplåtna som bostadsrätt och 5 som hyresrätt samt en föreningslokal.

Framtida prognos för föreningens ekonomi: Föreningen har idag mycket god ekonomi. Brf Postiljonen 4 har -14/15 sålt 6st lägenheter som tidigare varit hyresrätter och lokaler. Vidare har föreningen ombildat sina garageplatser och sålt dem till föreningsmedlemmar. Sedan 2010 har föreningen lyckats amortera närmare 50milj av sina lån. Föreningens lån idag motsvarar 3172kr/kvm.

Kvar som dolt kapital i föreningen finns då 5st hyresrätter om totalt ca 350 kvm  som säljs vartefter de blir lediga. Dessa motsvarar föreningens kvarvarande lån om 20milj.

Garage:
Det finns ett garage med ca 48 st garageplatser i anslutning till fastigheten. Flertalet av dessa är upplåtna med bostadsrätt och ägs av boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Det finns flera cykel- och barnvagnsrum i fastigheten. Det finns även två tvättstugor i fastigheten varav den ena är utrustad med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Mitt emot tvättstugorna finns en gemensamhetslokal / övernattningslägenhet / hobbyrum. (100 SEK/natt).  Tidningsinsamling finns utanför Krukmakarbacken 4 där det även finns ett grovsoprum. Sopnedkast finns i trapphuset.
Föreningen har även men stor och välskött innergård med bl.a grillplats, sandlåda och stor yta för barn att leka på. Det finns en väl fungerande trädgårdsgrupp som ser till grönskan och växterna för allas trevnad.

Kabel-tv och bredband:
Det finns ett fastighetsnät för bredband i fastigheten, leverantör Tele2 och 100Mbt bredband ingår i avgiften. Kabel-tv finns via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

Ekonomi:
Brf Postiljonen är en äkta bostadsrättsförening. Överlåtelse- och pantsättningsavgift debiteras enligt stadgar. April -15 sänktes månadsavgiften med 25%

Övrigt Besök gärna föreningens hemsida: www.postiljonen4.se

 

Områdesinformation

Attraktivt läge mitt på Södermalm! Här bor man i en levande och mycket attraktiv del av Söder med närhet till hela söders utbud av affärer, caféer, restauranger och annan service. Skrapan, Ringens köpcentrum, Medborgarplatsen och Mariatorget ligger på promenadavstånd samt soliga Tantolunden.

Kommunikationerna kan knappast bli bättre! Här har man direkt närhet till Södra station, Mariatorgets T-bana och busslinje 4.   

Motion och rekreation hittar man på SATS, Erikdalsbadet, i Skrapans toppmoderna gym och promenadstråken längs Årstaviken och Tanto. Behagligare och bekvämare vardag går inte att finna.

Adress
Krukmakarbacken 4A 1tr
Boarea
63 kvm
Rum
2 rum och kök
Varav sovrum
1
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Södermalm
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1987
Värme
Fjärrvärme
Förening
Brf Postiljonen 4
Org.nr
769614-4109
Förråd
Källarförråd
Energistatus
Utförd
Ansvarig mäklare
 
Alex Edenvik
Fastighetsmäklare