Krukmakarbacken 4B

Läs om bostaden Alla bilder

Soon for sale

Krukmakarbacken 4B

Södermalm

Pris
4 295 000 kr ACCEPTERAT PRIS
Boarea
71 Kvm
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Avgift
2 543 kr
Ingår i avgiften
VA, värme, bredband och kabel-tv (basutbud)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

ACCEPTERAT PRIS!
Nu har du möjlighet att bli ägare till en riktigt trevlig bostad i Brf Postiljonen 4. Bostaden producerades av föreningen år 2014. Bostaden är ursprungligen 2 rok men disponeras idag som 3 rok med ett mindre rum för barn eller gästrum utan fönster. Här bor du i en lågt belånad förening med en mycket välskött fastighet! Senast sänktes avgifterna med 25% och de senaste åren har medlemmarna fått en avgiftsfri månad (januari).
Föreningen har de senaste fem åren lyckats amortera hela 36 miljoner av sina lån. Detta gör att de står starkt rustade för framtidens kommande ränteförändringar.


Föreningen äger marken.
Garagerätter finns i huset, vilket innebär att  garageplats disponeras på samma sätt som en bostadsrätt.


Välkommen till en bostad som byggdes av föreningen med första inflytt hösten 2014. Här får du genomgående ljusa ytskikt med målade väggar och fondväggar. Ett ljust golv som löper genom hela bostaden. Alla fönster har söderläge vilket bidrar till bra ljus in i bostaden.

Köket har allt du kan tänka dig för en bekväm vardag, snyggt och prydligt med bra förvaring och gott om arbetsyta. Alla vitvaror är tre år gamla och det finns även diskmaskin. Ovan bänkskivan sitter grått kakel och en snygg frihängande fläkt. 
Vidare finns det stor garderob i hallen för ytterplagg, skor och linnen. Dessutom ett förråd med inbyggd inredningssystem/walk-in-closet i anslutning till hallen.

Ett stort sovrum med gott om plats för stor dubbelsäng. Bra klädförvaring med en stor garderob med måttbeställda skjutdörrar.
Sovrummet har på ett snyggt och naturligt sätt delats av med en glasvägg in till ett mindre sovrum/barnrum. Det mindre sovrummet har plats för en fullstor säng på 90 cm samt ytterligare förvaringsmöbel om så önskas.

Helkaklat stort badrum i neutrala färger. Här finns både dusch och badkar till förfogande. I övrigt är badrummet utrustat med kommod, badrumsskåp, spegel med inbyggd belysning, vägghängd wc, golvvärme och handdukstork.

Vardagsrummet har gott med utrymme för en större soffa, tv-bänk och ytterligare möblemang.

Fastigheten byggdes för att kunna anpassas för bland annat rörelsehindrade personer. Detta betyder en tillgänglig fastighet med minimalt med trösklar från gatuplan, stora hissar (renoverade -17) och lätt åtkomst till garage och fastighetens gemensamma utrymmen. Dessutom går bostaden att nå via innergården.

FÖRENING

Den 24 mars 2010 förvärvade Postiljonen 4, Krukmakargatan 33 A-B och Krukmakarbacken 2-4. Fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus med 6 våningar ovan mark samt två källarplan. Huset byggdes 1987 och består idag av 6058m2, fördelade på 80 st lägenheter varav 75 är upplåtna som bostadsrätt och 5 som hyresrätt samt en föreningslokal.

Framtida prognos för föreningens ekonomi: Föreningen har idag mycket god ekonomi. Brf Postiljonen 4 har -14/15 sålt 6st lägenheter som tidigare varit hyresrätter och lokaler. Vidare har föreningen ombildat sina garageplatser och sålt dem till föreningsmedlemmar. Sedan 2010 har föreningen lyckats amortera närmare 50milj av sina lån. Föreningens lån idag motsvarar 3172kr/kvm.

Kvar som dolt kapital i föreningen finns då 5st hyresrätter om totalt ca 350 kvm  som säljs vartefter de blir lediga. Dessa motsvarar föreningens kvarvarande lån om 20milj.

Garage:
Det finns ett garage med ca 48 st garageplatser i anslutning till fastigheten. Flertalet av dessa är upplåtna med bostadsrätt och ägs av boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Det finns flera cykel- och barnvagnsrum i fastigheten. Det finns även två tvättstugor i fastigheten varav den ena är utrustad med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torktumlare, mangel och torkrum. Den andra tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Mitt emot tvättstugorna finns en gemensamhetslokal / övernattningslägenhet / hobbyrum. (200 SEK/natt).  Tidningsinsamling finns utanför Krukmakarbacken 4 där det även finns ett grovsoprum. Sopnedkast finns i trapphuset.
Föreningen har även men stor och välskött innergård med bl.a grillplats, sandlåda och stor yta för barn att leka på. Det finns en väl fungerande trädgårdsgrupp som ser till grönskan och växterna för allas trevnad.

Kabel-tv och bredband:
Det finns ett fastighetsnät för bredband i fastigheten, leverantör Tele2 och 100Mbt bredband ingår i avgiften. Kabel-tv finns via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

Ekonomi:
Brf Postiljonen är en äkta bostadsrättsförening. Överlåtelse- och pantsättningsavgift debiteras enligt stadgar. April -15 sänktes månadsavgiften med 25%

Övrigt Besök gärna föreningens hemsida: www.postiljonen4.se

 

Områdesinformation

Attraktivt läge mitt på Södermalm! Här bor man i en levande och mycket attraktiv del av Söder med närhet till hela söders utbud av affärer, caféer, restauranger och annan service. Skrapan, Ringens köpcentrum, Medborgarplatsen och Mariatorget ligger på promenadavstånd samt soliga Tantolunden.

Kommunikationerna kan knappast bli bättre! Här har man direkt närhet till Södra station, Mariatorgets T-bana och busslinje 4.   

Motion och rekreation hittar man på SATS, Erikdalsbadet, i Skrapans toppmoderna gym och promenadstråken längs Årstaviken och Tanto. Behagligare och bekvämare vardag går inte att finna.

Adress
Krukmakarbacken 4B
Pris
4 295 000 kr ACCEPTERAT PRIS
Boarea
71 kvm
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Avgift
2 543 kr
Ingår i avgiften
VA, värme, bredband och kabel-tv (basutbud)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Södermalm
Lägenhetsnr
36B
Våningsplan
Entréplan
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1987
Värme
Fjärrvärme
Förening
Brf Postiljonen 4
Org.nr
769614-4109
Andelstal, förening
1.47 %
Andelstal, ägande
1.16 %
Förråd
Nej
Energistatus
Utförd

Driftskostnader

El
300 kr/mån
Försäkring
217 kr/mån
Totalt
517 kr/mån
Kommentar
Schablonberäknad
Ansvarig mäklare
 
Alex Edenvik
Fastighetsmäklare

Visningar

  • Söndag 7/1 kl 12:00 - 13:00
    Välkommen på visning
  • Måndag 8/1 kl 17:45 - 18:15
Välkommen på visning