Lövdals­vägen 24B

Läs om bostaden Alla bilder

Lövdalsvägen 24B

Huddinge - Utsälje

Pris
6 250 000 kr /Fast pris
Tomtarea
875 Kvm
Biarea
80 Kvm
Boarea
160 Kvm
Rum
7 rum och kök
Varav sovrum
4 till 5
Ägandeform
Friköpt - Småhus
Kommun
Huddinge

FAST PRIS! Välkommen till en trivsam stor villa belägen i ett högt grönskande läge med skogen inpå husknuten. Här finns gott om plats för den stora familjen med 4-5 sovrum, två badrum, två stora allrum, matrum och kök. Huset har uteplatser på både fram och baksidan. Lättskött tomt med sol från morgon till kväll. Stort garage med plats för bil samt mc eller liknande. Stor parkeringsplats på framsidan av tomten för 4-5 bilar. I anslutning till huset finns en uthyrningsdel om ca 15 kvm med kök och badrum med dusch som idag hyrs ut mot en kostnad om 5 000 kr/mån och finansierar en stor del av fastighetsägarens boendekostnad. Uppvärmningen sker via bergvärme och man har nyligen dragit in fiber i fastigheten. Närhet till skola, förskola, bussar och affärer.

ENTRÈPLAN

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för möblering. Ett antal inbyggda garderober för förvaring. Klinkergolv med golvvärme i entrén som är både stryktåligt och lätt att hålla rent.

Kök
Kök från 2007 med förvaringsskåp ända upp till tak. Luckor i röd högglans. Arbetsbänkar i massiv granit med stilrena stora kakelplattor ovanför. Spottar i såväl tak som över arbetsbänkarna. I utrustningen ingår induktionshäll, ugn, inbyggnadsmikro, extra bred kyl/frys, spisfläkt samt diskmaskin. Samtliga vitvaror är av rostfritt utförande.

Allrum
Stort och rymligt allrum med plats för stora sittgrupper. Braskamin med stor charmfaktor. Här finns trappan upp till övervåningen.

Sovrum 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderober.

Badrum/bastu
Badrum med kakel och klinkergolv i sandfärgad sjösten. Vattenburen golvvärme. I inredningen finns WC, vattenburen handdukstork, duschhörna med duschvägg i glasbetong, tvättställ med kommod samt spegel. Bastudel med plats för ca 4-6 personer.

Tvättstuga och matkällare
Rymlig tvättstuga med förvaringsskåp och arbetsbänkar. Tvättstugan är utrustad med ny tvättmaskin och ny torktumlare samt tvättställ. Innanför tvättstugan ligger en sval matkällare med förvaringshyllor som kan används som ett extra kylutrymme.


ÖVRE PLAN

Matrum
Charmigt inglasat matrum där man gärna spenderar en mysig middag på kvällen. Plats för matbord om ca 6 personer. Öppningsbara fönsterpartier som går från golv till tak.

Allrum
Stort och öppet allrum med plats för såväl stor sittgrupp som matsalsbord. Här finns även utgången till den mysiga uteplatsen på baksidan med trädäck och sol från mitt på dagen fram till solnedgång. 

Sovrum 2
Det största sovrummet i huset med gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna samt garderober. Två fönster varav det ena vetter mot det inglasade matrummet. 

Sovrum 3
Mindre sovrum med plats för säng och arbetshörna. Två fönster som vetter mot skogen.

Sovrum 4
Mindre sovrum med plats för säng och arbetshörna.

Badrum
Snyggt och stilrent badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. I inredningen finns WC, duschhörna och stort tvättställ med kommod. Badrummet renoverades 2017.


UTHYRNINGSDEL

Uthyrningsdelen byggdes år 2000 och ligger ovanför garaget med egen ingång. För den stora familjen, möjligen generationsboende eller varför inte hyra ut som en extra inkomst. Idag hyrs denna lägenhet ut till en student mot en kostnad om 5 000 kr/mån och eventuellt finns möjligheten att fortsätta detta hyreskontrakt och på så sätt finansiera en stor del av det egna boendet.

Rum
Egen entré utifrån. Rum om ca 10 kvm med laminatgolv och ljusa målade väggar. Dubbelgarderob med bra förvaring och bra ljusinsläpp via takkupa. Köksdel/pentry från 2010 med spisplattor, spisfläkt, ugn och diskho med skåp under. Här finns också en tvättmaskin, även den från 2010. Mera förvaring finns under snedtaket under fönsterna.

Badrum
Badrummet är från 2010 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med duschväggar, tvättställ samt WC.

Pannrum
Pannrum för bergvärmepumpen samt ventilation med mekanisk till- och frånluft.

BYGGNADSBESKRIVNING


Utförda renoveringar
2000 byggdes takkupa och uthyrningsdelen
2005 installerades bergvärmen
2007 byggdes nytt kök från Ballingslöv
2008 byggdes altanen på framsidan och baksidan samt trappan upp till huset
2010 renoverades uthyrningsdelen med nytt badrum, kök och tvättmaskin
2012-2013 skedde målning av fasadens träpanel samt underhåll och ommålning av fasadputs
2013 skedde målning av staket-, trappräcke, och utvändig trappa
2013 skedde översyn av tak med byte av pannor
2013 efter utförd besiktning vid försäljning av fastigheten skedde ett flertal åtgärder som en del omdragen el, marklutning mot huset osv
2014 bytte man till jordade uttag i hela huset
2015 byttes bastudörren
2016 ny tvättmaskin och torktumlare
2016 ny diskmaskin
2016 monterades en ny markis på framsidan
2017 monterades ett kodlås till garaget
2017 renoverades badrummet på övervåningen


Småhusenhet, bebyggd (220)

Byggnad, värde: 1 625 000 kr
Mark, värde: 1 831 000 kr
Summavärde: 3 456 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1983
Värdeår: 1983


Radon
Fastigheten radonmättes 1994-11-20 och visade ett värde om 160 Bq/m3. Om radonvärdet överskrider 200 Bq/mbör åtgärder vidtas.

Besiktning
Besiktningsprotokoll finns bifogat som bilaga

Områdesinformation

Utsälje är en trevlig villa/radhusområde i St:Mikaels
församling med många bilfria lekvänliga gator.

Skolor och barnomsorg
Flera förskolor finns i området. Det finns också tre grundskolor, Snättringeskolan åk 1-6 och Utsäljeskolan åk 1-6 samt Källbrinksskolan som även har högstadium.


Parkering
Det finns gott om parkeringsplatser i området och alla hus har egen garageplats i länga eller framför huset.


Kommunikationer
Bussar finns utmed Häradsvägen, linje 710 och 703. Genom området går också linje 704. Samtliga trafikerar till Stuvsta, Huddinge C samt Fruängen respektive Skärholmen.


Natur och fritid
Det finns flera fina och välbesökta lekparker i området. 

Det är nära till friluftsområdet och naturreservatet runt sjön Gömmaren. Här finns vandringsleder, motionsspår och badplatser. Gömmarområdet är ett större skogsområde av regional betydelse för friluftslivet, beläget mellan Vårby, Skärholmen, Segeltorp, Snättringe, Fullersta samt Glömsta. Gömmarområdet är i huvudsak ett skogsområde. Sjön Gömmaren är hjärtat i området, åtminstone då det gäller friluftsvärdet, och många stigar leder hit. Detta gör Gömmarområdet mycket lämpligt både för skidåkning och vandring. 

Läget är lugnt och skönt med närhet till bl.a. Segeltorps IP och stora strövområden med motionsslingor. På gångavstånd finns även Långsjön och lite längre bort sjön Gömmaren och Gömmarskogen med härlig och populär badplats källsjö, bär och svampmarker. På vägen dit ligger Källbrinks IP med tennisbanor, friidrottsanläggning mm.


Affärer och restauranger
I området finns en närbutik. På några få minuter med bil når man Kungens Kurva som är ett av Europas största handelsområden med bl.a. IKEA, Heron City och flera stormarknader. SKHLM, Skärholmens Centrum är ett fräscht inomhuscentrum med ett stort utbud både av butiker, restauranger och caféer.

Adress
Lövdals­vägen 24B
Pris
6 250 000 kr /Fast pris
Tomtarea
875 kvm
Biarea
80 kvm
Boarea
160 kvm
Tomtarea
875 kvm
Rum
7 rum och kök
Varav sovrum
4 till 5
Ägandeform
Friköpt - Småhus
Kommun
Huddinge
Område
Huddinge - Utsälje
Byggnadstyp
2-planshus med uthyrningsdel och garage
Byggnadsår
1983
Fasad
Trä/puts
Tak
Betongpannor
Plåtarbete
Plåtisol
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft FTX
TV/Internet
Fiber via Telenor/Bredbandsbolaget
Värme
Bergvärme med vattenburet värmesystem
V/A
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Taxeringsvärde

Totalt
3 456 000 kr
Byggnadsvärde
1 625 000 kr
Markvärde
1 831 000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Energistatus
Utförd
Prestanda
70 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
2 348 kr/mån
V/A
282 kr/mån
Sotning
41 kr/mån
Renhållning
178 kr/mån
Försäkring
362 kr/mån
Totalt
3 212 kr/mån
Kommentar
I elkostnaden ingår även uppvärmning. Enligt säljarens uppgifter

Inteckningar

Totalt
3 897 000 kr
Fördelat på
6 pantbrev
  • Visningar

  • Kontakta mäklaren för inbokning av privatvisning!