Medborgarplatsen 11

Läs om bostaden Alla bilder

Medborgarplatsen 11

Stockholm

Pris
4 600 000 kr / Bud
Boarea
70 Kvm
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Avgift
5 722 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Unikt boende beläget mitt på Medborgarplatsen! Här bor du avskiljt samtidigt som du har Södermalms stadspuls precis utanför. Lägenheten har en balkong i söderläge samt en stor uteplats i väst med plats för både matbord och loungedel. I denna förening har du tillgång till festlokal med milsvid utsikt på våning 25 samt pool och bastu i bottenvåning. Välkommen till ett boende utöver det vanliga!

- Balkong i söderläge och stor uteplats med kvällssol
- Pool
- Bastu
- Festlokal på vån 25
- Övernattningslägenheter i föreningen
- Garage i huset
- Renoverat kök
- Diskmaskin
- Tvättmaskin och torktumlare
- Centralt läge
- 1 minut till tunnelbana och 3 minuters promenad till pendeltåg
- Stort utbud av restauranger
- Grönområde precis utanför porten
- Flexibelt tillträde

HALL
Genom säkerhetsdörr kommer du in till lägenhetens hall. Golvet består av slitstark mörk klinkers och väggarna är ljust målade. Bra förvaringsutrymme i stora garderober som löper längst ena väggen. Även gott om plats för avhängning samt skoställ.

BADRUM
Stort badrum som är ljust och fräsch. Helkaklade väggar och klinkers på golv med underliggande golvärme. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, wc, tvättställ med underliggande kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt dusch.

KÖK
Modernt kök med gott om arbetsyta och utrustat med alla bekvämligheter. Vita över- och underskåp och mörk bänkskiva. Inbyggd ugn, mikrovågsugn, stor induktionshäll med fem stycken uppvärmningszooner, diskmaskin och side-by-side kyl och frys i rostfritt.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med genomgående ljusinsläpp från fönster i två riktningar. Ljusa väggar och golvet består av ekparkett. Här ryms större soffgrupp, tv-möbel, hyllor och byrå. Från vardagsrummet når du både bostadens balkong i soligt söder samt en terrassen/uteplatsen där du kan avnjuta kvällssolen. På uteplatsen ryms både matbord och solstolar eller loungedel och grill. Den ligger skyddat där inga obehöriga passerar förbi.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord. Väggarna är ljust målade och å golvet ligger ekparkett. Här finns bra förvaring i form av garderober med skjutdörrar.

SOVRUM
Lugnt beläget sovrum med fönster mot husets baksida och lägenehetens terrass. Fint och mysigt rum som passar bra som ett barnrum, kontor eller gästrum.

Önskas ett stort sovrum är det möjlig att ta ned väggen mellan de två nuvarande sovrummen.

Föreningen

Byggnadsår
1997

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Söder Torn består av 172 lägenheter i fyra separata byggnader som kallas Tornet, Bågen, Kub 1 och Kub 2. Tornet är 86 m högt och har 25 våningsplan.

Läs mer på:
www.sodertorn.com

Uppvärmning
Fjärrvärme från Fortum

Utförda renoveringar
Inga större renoveringar har genomförts
Stamspolning och modifierat hissarna i Tornet har gjorts under året.
Fasadrenovering av Kuberna

Kommande renoveringar
Hiss planeras att byggas hela vägen upp till Topplokalen.

Gemensamhetsutrymmen
- Fantastisk festlokal (topplokalen) högst upp i Tornet på plan 25.
- Pool- och bastuavdelning i bottenplan mot avgift om 60kr/mån
- Två gästlägenheter finns att hyra
- Två gemensamma takterrasser på "kuberna"
- Tre stycken normalstora tvättstugor med 2 tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp i varje tvättstuga. Dessutom finns en grovtvättstuga med torkskåp.
- För hushållssopor finns två sopnedkast i bottenvåningarna vid Tornet. Det finns också ett rejält grovsoprum. Där finns plats för matavfall, som staden utvinner biogas av, för återvinningssopor (glas, metall, papper, papp, plast, elektronik, batterier, ljuskällor) och för grovsopor.
- Till varje lägenhet hör ett larmat källarförråd.
- Garage med 65 parkeringsplatser för bil och 4 för MC att hyra.
- Larmat cykelrum och flera cykelparkeringar i fastigheten.

TV- och internetanslutning
Stockholms stadsnät 100/100

Kommande avgiftsförändringar
Alternativ ses över för att kunna arbeta mot att sänka avgifterna. Inget är beslutat.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, Minsta delägarandel är 10 % och minst en av delägarna ska bo i föreningen. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1138kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
455kr.

Övrigt
Marken ägs av Stockholm stad och är upplåten med tomträtt till föreningen. Avtal finns till 1 april 2026.

För att säkra att föreningen förblir en äkta bostadsrättsförening undersöker styrelsen möjligheterna att skapa en tredimensionell fastighet med fyra kommersiella lokaler som egen fastighet. Även andra alternativ undersöks. Föreningen har haft två informationsträffar i ärendet, i maj och november. Mer information om detta kommer från styrelsen.

Områdesinformation

Välkommen till Södermalm - en av de hetaste stadsdelarna i världen!

Södermalm
Medborgarplatsen utanför dörren med dess puls av restauranger, barer, omtyckt saluhall och biograf. Här är även omåttligt populära gågatan Götgatsbacken belägen med dess rika utbud av caféer, shopping, barer och restauranger. Mosebacke torg med dess fantastiska kulturkvarter och historia. Mosebacke Etablissemang och Södra Teatern erbjuder allt från konserter till utsikt över Stockholms stad och inlopp.

En promenad bort hittar du kvarterskrogen Gondolen och Katarinahissen som erbjuder en magnifik utsikt över staden. Närhet också till Djurgårdsfärjan på Skeppsbron via hiss eller trappor ca 5 min bort. Till gamla stan tar du dig snabbt och enkelt med Gondolenhissen eller via Tor Modeens trappor. Katarina Kyrka med sin lummiga parkliknande omgivning ligger runt knuten. Medborgarplatsen utanför dörren och populära Nytorget ligger på gångavstånd. I dessa kvarter finner du allt från lokala butiker, fiskehandel, second handbutiker och gallerier till trendiga restauranger och barer. Grönskande Vitabergsparken bjuder in till picknick, parkteater och konserter sommartid.

Katarina Bangata ligger inte långt bort med bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren. Skanstull, Skrapan och Ringen bjuder på restauranger och nya foodcourten "Teatern" där kändiskockarna öppnat ett stort utbud restauranger!

Bra kommunikationer med T-bana Medborgplatsen, Skanstull och Slussen samt pendeltåg från södra station.

Stockholms mest urbana stadsdel med det bästa från alla världar!

Adress
Medborgarplatsen 11
Pris
4 600 000 kr / Bud
Boarea
70 kvm
Rum
3 rum och kök
Varav sovrum
2
Avgift
5 722 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Stockholm
Lägenhetsnr
K2013
Våningsplan
1
Byggnadsår
1997
TV/Internet
Stockholms stadsnät 100/100
Värme
Fjärrvärme
Förening
Brf Söder Torn
Org.nr
716405-5977
Andelstal, förening
0.5486 %
Andelstal, ägande
0.6414 %
Förråd
Källarförråd
Energistatus
Utförd
Prestanda
172 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
375 kr/mån
Försäkring
125 kr/mån
Totalt
500 kr/mån

Visningar

  • Måndag 22/1 kl 18:30 - 19:00
    Välkommen på visning
Välkommen på visning