Svartå­gatan 41, 2 tr

Läs om bostaden Alla bilder

Svartågatan 41, 2 tr

Bagarmossen

Pris
2 350 000 kr / bud
Boarea
54 Kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
3 870 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Rumsbeskrivning

Hall
Via säkerhetsdörr välkomnas du in i denna trevliga 2:a om väldisponerade 54 kvadratmeter. Hallen erbjuder plats för avhängning i hatthylla samt ytterligare förvaring i platsbyggda garderober med bevarad 50-talscharm. Ljus tapet på väggarna och grå plastmatta på golvet.

Kök
Rymligt kök med fönster i ogenerat läge mot skogsparti. Här kombineras såväl generösa arbetsytor som bra förvaring i både över-och underskåp med vita fronter. Kakelbeklädd vägg i vitt ovan diskbänk. Plats för matgrupp som inrymmer cirka 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av spisfläkt, ugn samt kombinerad kyl/frys. Ljusa väggar med mönstrad fondtapet och plastmatta på golvet. 

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum som inger en ombonad känsla med plats för nära och kära. Här inryms med lätthet både soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt diverse annat möblemang efter tycke och smak. Ljust tapetserade väggar och ekparkett på golvet. Utgång till balkong.

Sovrum
Rofyllt sovrum med plats för en fullstor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Inbyggd garderob erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. Ljus tapet på väggarna och ljus plastmatta.

Badrum
Ljust och helkaklat badrum som går i vitt med ljusblå kakelbård och matchande blå plastmatta på golvet. Utrustat med badkar, wc, handfat samt spegelskåp. 

Balkong
Trevlig, möblerbar balkong i ogenerat läge mot lummigt skogsparti. Här kan sena, ljumna sommarkvällar avnjutas i trevligt sällskap. Plats för nättare utemöblemang och krukväxter om så önskas.

Föreningen

Brf Söderbysjön är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 som fördelar sig på 14 st huskroppar med adresserna Svartågatan 48-84, Svartågatan 29-67 samt Stångåvägen 4-28. Föreningen består av totalt 359 st lägenheter varav 38 st av dessa är upplåtna med hyresrätt samt 17 st lokaler (totalt lokalyta 1 558 kvm). Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms Stad. Avtalet gäller i 10 år tom 2022-10-01 med en årlig avgäld på 1 228 700 kr. Den ekonomiska förvaltningen ombesörjs av Riksbyggen. Juridisk person godkännes ej som köpare i föreningen. Ingen avgiftsändring för året 2017. Enligt preliminära beräkningar kommer man dock att höja avgifterna ca 2,2-2,5% de kommande åren (2017-2020), detta för att finansiera fasadprojektet. Styrelsen kommer att ta slutlig ställning till eventuella höjda månadsavgifter inför varje räkenskapsår i samband med att budgeten fastställs. Läs mer på https://www.soderbysjon.se/. 

Gemensamma föreningsutrymmen:
-Flertalet cykel-och barnvagnsrum finns i föreningen.
-Samlingslokal med utrymme för 40 personer. Kostnad att hyra: 300 kr/dygn.
-Gästrum, kostnad: 300 kr/natt.
-Stor tvättstuga i fristående byggnad s.k "Bagarmoss-tvätten". 18 tvättmaskiner, 9 torktumlare, 2 grov-tvättmaskiner och flera torkskåp, manglar och centrifuger. Bokning sker antingen manuellt med bricka, via internet eller via en smidig app i telefonen.
-Bytesrum med möjlighet för medlemmar att lämna eller fynda leksaker, sportutrustning, prylar, mindre möbler, böcker och annat som är helt och rent.
-Gym. För att få tillgång till föreningens gym behöver du bli medlem i gymföreningen mot en avgift på 200 kr/år.
-Garageplatser (38 st). Kostnad 550 kr/kvm och år.
-26 st p-platser. Med elstople 405 kr/mån, utan elstolpe 330 kr/mån.
-Extraförråd av olika storlekar finns att hyra. Separat kö.
-Sophus för hushållsavfall.

Utförda renoveringar:
1992/1993 - Stambyten och renovering av kök och badrum
2004 - Renovering av portar, lagning av putsskador.
2005 - Tilläggsisolering av samtliga vindar och spolning av avloppsstammar. OVK har utförts med godkänt resultat.
2006 - Byggnations av 4 st miljörum för sophantering.
2007 - Balkongrenovering.
2009 - Renovering av tvättstugan
2014/2015 - Byte av termostater och ventiler i samtliga lägenheter.
2017 - Stamspolning

Pågående renovering - Dränering, fönsterbyte, tilläggsisolering och ny puts på fasaderna. Dessa åtgärder i syfte att minska energiförbrukningen. Arbetet kommer att fortlöpa under hela 2017. 

Kommande renoveringar - Under år 2018 kommer ett arbete med att byta ut elstigarna att påbörjas.  

Områdesinformation

Idylliska och natursköna Bagarmossen är ett område beläget i södra Stockholm. Här finns gott om både skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är väldigt populärt bland barnfamiljer. Precis inpå knuten ligger Nackareservatet som erbjuder rekreationsmöjligheter både under sommar-och vinterhalvåret. För den badsugne finns närliggande badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Utöver det finns även Björkhagens golfbana, vackra promenadstråk och elljusspår.
Absolut närhet till närservice med brett utbud i Bagarmossens centrum. I centrum finner du matbutiker, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området med en blandning av smaker från välrdens alla hörn.
Kommunikationerna från Bagarmossen är goda. Tunnelbanans gröna linje tar dig till city på ca 15 min. Buss 161 tar dig till Gröndal via söderorterna. 
Bagarmossen är det optimala området för dig som önskar närhet till stadspulsen men även värderar lugna och sköna omgivningar.

Adress
Svartå­gatan 41, 2 tr
Pris
2 350 000 kr / bud
Boarea
54 kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
3 870 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Bagarmossen
Lägenhetsnr
0009
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadsår
1954
TV/Internet
TV via ComHem, bredband via Ownit eller Bredbandsbolaget
Värme
Fjärrvärme
Förening
Brf Söderbysjön
Org.nr
769608-3158
Andelstal, förening
0.28669 %
Andelstal, ägande
0.28719 %
Energistatus
Utförd
Prestanda
158 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
350 kr/mån
Försäkring
114 kr/mån
Totalt
464 kr/mån
Kommentar
Schablonberäknad enligt säljarens uppgifter
Ansvarig mäklare
 
Malwina Nilsson
Fastighetsmäklare