Vinn en
Vessla

Klipp­gatan 14 F, 3 tr

Läs om bostaden Alla bilder

Klippgatan 14 F, 3 tr

Södermalm

Pris
2 050 000 kr / bud
Boarea
20.5 Kvm
Rum
1 rum och kök
Avgift
1 156 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband (Ownit 1 Mbit/s), Kabel-TV via ComHem (grundutbud)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Nu finns chansen att bli den nye ägaren av denna lilla söderpärla belägen i populära SoFo! Tre trappor upp i fastigheten ligger denna ombonade 1:a som uppmäter 20,5 kvm - det perfekta förstaboendet. Lägenheten fördelar sig på hall, allrum med plats för både säng och mindre matplats, kokvrå med förvaring samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Här återfinns flertalet charmiga tidsattribut från byggnadsåret med rustika furutiljor, spanjoletter och speglade dörrar.
Bo i en stabil och välmående förening med mycket god ekonomi som tillhör en av söders största. Här bor du i hjärtat av Södermalm med absolut närhet till SoFos breda utbud av caféer, restauranger, mysiga promenadstråk, närservice och kommunikationer.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Hall
Tre trappor upp i fastigheten välkomnas du in i denna mysiga och ombonade 1:a som är det perfekta förstaboendet! Hallen erbjuder plats för avhängning i både hatthylla samt i fristående garderob. Genomgående vitmålade väggar och gedigna furutiljor i hela lägenheten.

Allrum
Trevligt allrum som erbjuder flexibla möbleringslösningar. Det breda fönsterpartiet, med tidtypiska spanjoletter, genererar ett härligt ljusinsläpp. Allrummet inrymmer en säng, mindre matgrupp samt fåtölj eller andra trivselmöbler om så önskas. Klädkammaren erbjuder plats för ytterligare förvaring. Sobert vitmålade väggar och furutiljor på golvet.

Kök/Kokvrå
Liten kokvrå som, trots den nätta storleken, erbjuder gott om förvaring i underskåp samt överskåp i dubbla rader. Ljusinsläpp via vädringsfönster. Kakelbeklädd vägg i vitt ovan diskbänk. Utrustat med gasspis/ugn, fläkt och halvstor kyl med ovanliggande frysfack. 

Badrum
Helkaklat badrum i vitt och blå plastmatta på golvet. Utrustat med dusch, wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt toppmatad tvättmaskin.

Föreningen

Brf Ljuset är en äkta bostadsrättsförening och tillhör en av Södermalms största föreningar med totalt 261 bostadsrätter, 3 hyresrätter, 16 st hyreslokaler (total lokalyta är 827 m²), privat innergård samt 3 st gästlägenheter. Föreningen utgör ett helt kvarter med adresserna Klippgatan, Bondegatan, Borgmästargatan samt krönet på Åsögatan. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har god ekonomi och en välskött fastighet. Juridisk person godkänns ej. Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat jan 2018).

Gemensamma föreningsutrymmen:
-3 st bokningsbara tvättstugor finns i källaren i uppgång 5. Där finns två tvättmaskiner och en torktumlare i varje tvättstuga.
-3 st gästlägenheter att hyra för övernattning. Lokalerna finns i uppgång 9 (Åsögatan 174, 1 tr). De är döpta efter antal sängplatser. Samtliga lägenheter har badrum och pentry. 6:an har ett kök med husgeråd.
-Härlig, privat innergård med utemöblemang och grillmöjligheter. Här finns också en sandlåda för barnen att leka i. Gräsklippning, trädklippning och viss ogränsrensning sköts av en extern firma, på uppdrag av föreningen.

Utförda renoveringar:

1995-1996 - Rör- och elstambyte
2002-2004 - Trapphusrenovering
2002 - Gårdsrenovering
2010 - Ventilation
2010 - Stamspolning
2010 - Renovering av balkonger
2010-2012 - Omläggning av tak
2010-2011 - Ombyggnation av vindslokal till lägenheter
2011-2014 - Fönsterrenovering, omputsning av fasad
2015 - Stamspolning
2015-2016 - Utvidgat cykelrum

Planerat underhåll:

Spolning av nedre stammar
OVK
Gårdsrenovering
Hobbyrum

För att värna om fastighetens historia och karraktär sker renoveringar med omtanke och stor professionalitet.

Områdesinformation

Mycket attraktivt och lugnt läge mitt på Södermalm! Här bor ni med närhet till hela Söders utbud av affärer, caféer, populära restauranger, och all tänkbar service. Skrapan, Ringens köpcentrum, Medborgarplatsen och Nytorget ligger på kort promenadavstånd. Några kvarter bort når ni även Årstaviken, Årstaskogen och Hammarby Sjöstad.

Kommunikationerna är utmärkta. Här har ni direkt närhet till Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbana samt pendeltåg och bussar.

Motion och rekreation finner man på SATS, Erikdalsbadet, i Skrapans moderna gym och promenadstråken längs Årstaviken.

Adress
Klipp­gatan 14 F, 3 tr
Pris
2 050 000 kr / bud
Boarea
20.5 kvm
Rum
1 rum och kök
Avgift
1 156 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband (Ownit 1 Mbit/s), Kabel-TV via ComHem (grundutbud)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Södermalm
Lägenhetsnr
257
Våningsplan
3
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt eller enligt överenskommelse
Byggnadsår
1929
TV/Internet
Kabel-tv via ComHem och bredband via Ownit
Värme
Fjärrvärme
Förening
Brf Ljuset
Org.nr
702001-3137
Andelstal, förening
0.20600 %
Andelstal, ägande
0.21090 %
Förråd
Vindsförråd om ca 6 kvm
Energistatus
Utförd
Prestanda
140 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
50 kr/mån
Försäkring
83 kr/mån
Gas
79 kr/mån
Totalt
212 kr/mån
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter
Ansvarig mäklare
 
Malwina Nilsson
Fastighetsmäklare