Sparbanks­vägen 40, 1tr

Läs om bostaden Alla bilder

Sparbanksvägen 40, 1tr

Hägerstensåsen

Pris
2 250 000 kr /bud
Boarea
45 Kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
2 958 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud
Ingår ej i avgiften
Obligatoriskt tillägg för bredband 132 kr
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Välkomna till denna mysiga 2:a om 45 kvadrat med balkong i sydvästläge mot tyst och trevlig innegård och optimal planlösning.

Hela lägenheten är nyligen ommålad och originalgolven i trä har tagits fram i sovrum och kök. Lägenheten har ett rymligt vardagsrum där vi finner ett stort fönsterparti ut mot balkongen som ger rummet massa ljus och rymd. Hemtrevligt kök med gott om förvaringsutrymmen och avställningsytor samt plats för mindre matplats. Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare förvaring. Populärt område i Hägersten med närhet till både grönområden, kommunikationer, förskolor och mataffärer. Välkommen på visning!

VARDAGSRUM
Bra planerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp genom stort fönsterparti och dörr som leder ut till lägenhetens mysiga balkong. Gott om plats för soffgrupp, tv-möbel samt annat önskat möblemang. Ljusa väggar samt hemtrevlig fondtapet, stavparkett på golv. Halvt öppen planlösning ut mot hall.

BALKONG
Mysig, möblerbar balkong i sydvästläge mot grönska och tyst, trevlig innegård

KÖK
Hemtrevligt kök med gott om förvaring bakom vita luckor och vitt bakomliggande kakel. Fint ljusinsläpp från fönster vid mindre matplats. Originalgolv i trä.

SOVRUM
Rogivande sovrum som med lätthet rymmer en dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel eller garderob. Stort fönster för mysigt ljusinsläpp. Ljusa väggar och även här framtaget originalgolv i trä. 

TAMBUR
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring genom garderob. Öppen planlösning in mot vardagsrum, härifrån når du även lägenhetens övriga rum. Ljusa väggar och klinker på golv.

BADRUM
Helkaklat badrum med fint ljusinsläpp från fönster ovanför badkar. Vitt kakel på väggarna med stilren blå bård. Mindre kommod med överliggande spegel.

FÖRENINGEN

Byggår
Byggnadsår är 1945 och ombyggnadsår 1999.
Föreningen bildades i december 2014 och köpte fastigheten 2015.

Antal lägenheter
40 varav 4 hyreslägenheter samt 2 lokaler

Tomträtt
Föreningen innehar tomträtten Stockholm Obligationen 2 på Hägerstensåsen i Stockholms kommun med adress Sparbanksvägen 40-50. Tomträttsavgälden löper till 2025-01-01.

Genomförda renoveringar
– Stambyte 1997-1998
– El-stigarna renoverades 1997
– Tak-byte 1998
– Installation av 3-fas 2016
– Byte till treglas-fönster 2016

För närvarande finns inga planerade renoveringar.

Årsavgift
Styrelsen har beslutat att årsavgiften ska följa den ekonomiska planen. För närvarande planeras ingen höjning av avgiften.

TV- och internetanslutning
Det analoga grundutbudet via kabel-tv tillhandahålls av ComHem och ingår i månadsavgiften.
Internet tillhandahålls av Telia då föreningen har ett kollektivt bredbandsavtal på 100/100 Mbps som är en obligatoriskt tillägg. 

Delat ägande
Föreningen godtar delat ägande mellan makar/sambos/barn/föräldrar med minsta fördelning 90/10

Driftkostnader
Kostnaderna nedan gäller för en exempel-tvåa i föreningen.
El: ~2000 kr/år (motsvarar ca 1800 kWh/år beroende på elavtal)
Gas: ~2976 kr/år
Försäkring: 2000 kr/år

Uppvärmning
Vattenburen fjärrvärme.

Ventilation
Mekanisk frånluft med fläktar på taket.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga och cykelrum. Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt ett torkrum. Tvättstugan är i belägen i källaren.

Förråd
Till varje lägenhet finns ett förråd.

Parkering
Föreningen har 6 st parkeringsplatser, separat kösystem. Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kr/mån. I övrigt är det kostnadsfri datumparkering på områdets gator.

Bostadsrättsförsäkring
Bostadsrättstillägget som tillkommer för en hemförsäkring ingår inte i föreningens försäkring. Medlemmar behöver därför ett teckna eget bostadsrättstillägg.

Överlåtelseavgift
1 138 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
455 kr. Debiteras köparen.

Övrigt 
För mer information se föreningens hemsida: http://www.obligationen2.se/foreningen/

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

 

Områdesinformation

Hägerstensåsen är ett charmigt område med närhet till både grönområden, citys puls och all tänkbar service. I området finns bl.a. bra kommunikationer med tunnelbana och bussar, större livsmedelsbutiker, restauranger, pizzerior. I närområdet finner man populära Telefonplan med Konstfack, restaurang Landet, SATS gym, apotek, bank, bibliotek, livsmedelsbutiker m.m. Tycker man om att bada finns Hägerstensbadet med utomhuspool samt Västertorps idrotts- och simhall med gym på gångavstånd.

Här erbjuds flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Mörtviken där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du även njuta av utomhusteater i området.

In till City tar det ca 15 min med T-bana. Vill du cykla in till Södermalm tar det ca 10 min. Vid Telefonplan finns flertalet busslinjer.

Adress
Sparbanks­vägen 40, 1tr
Pris
2 250 000 kr /bud
Boarea
45 kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
2 958 kr
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud
Ingår ej i avgiften
Obligatoriskt tillägg för bredband 132 kr
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Hägerstensåsen
Lägenhetsnr
3
Förening
Brf Obligationen 2
Org.nr
769629-2551
Andelstal, förening
2.60420 %
Energistatus
Utförd
Prestanda
83 kWh/Kvm och år
Ansvarig mäklare
 
Olga Muñoz
Fastighetsmäklare
Budgivare
Bud
Inkom
3
2 560 000 kr
2018-01-22 11:07
2
2 550 000 kr
2018-01-19 20:20
1
2 500 000 kr
2018-01-16 19:50