Olshammars­gatan 54, 5 tr

Läs om bostaden Alla bilder

Soon for sale

Olshammarsgatan 54, 5 tr

Ormkärr

Pris
2 150 000 kr / bud
Boarea
87.5 Kvm
Rum
4 rum och kök
Avgift
5 252 kr
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv via ComHem (grundutbud), gas
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Varmt välkommen till denna välplanerade 4:a i Ormkärr! Här erbjuds en trevlig planlösning som lämpar sig perfekt för familjen med tre bra sovrum, gott om förvaringsutrymmen samt två toaletter som underlättar i vardagsrutinerna om morgnarna. Genomgående fräscha ytskikt med sobert vitmålade väggar och en kombination av lättrengörligt golvklinkers och klassisk ekparkett.
Bo i en stor och stabil förening som har varit verksamma sedan år 1957. I området finns flera förskolor, lekparker och promenadstråk. Hagsätra centrum med all nödvändig närservice ligger ca 5 minuters promenadväg bort.

Kontakta ansvarig mäklare för visning!

Beskrivning

Hall
På femte våningen i fastigheten välkomnas du in i denna välplanerade 4:a. Hallen erbjuder plats för avhängning av säsongens alla ytterkläder i hatthylla samt i garderobsvägg med speglade skjutdörrar. Sobert vitmålade väggar och lättrengörligt golvklinkers som löper i hallens båda riktningar. Vidare i hallen återfinns en klädkammare som möjliggör för ytterligare förvaring.

Kök
Ljust och rymligt kök med generösa arbetsytor samt god förvaring i både över-och underskåp med vita fronter. Kakelbeklädd vägg i vitt med dekorativa inslag ovan spotlightbelyst bänkskiva i mörk laminat. Den maskinella utrustningen består av gasspis/ugn, fläkt samt integrerade vitvaror med diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Plats för matgrupp som inrymmer fyra personer. Vitmålade väggar och svart golvklinkers.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum i direkt anslutning till köket som bidrar till det sociala samspelet rummen emellan. God möbleringspotential med plats för soffa, soffbord, matgrupp, bokhyllor samt mediamöbel eller andra trivselmöbler efter tycke och smak. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Via vardagsrummet når du lägenhetens balkong. 

Sovrum 1
Rofyllt mindre sovrum som lämpar sig som antingen barnrum eller hemmakontor för den som önskar. Plats för säng med tillhörande nattduksbord samt annat möblemang. Vitmålade väggar och ekaprkett på golvet.

Sovrum 2
Lägenhetens större sovrum med utsikt i ogenerat läge. Plats för fullstor dubbelsäng, nattduksbord samt byrå. VItmålade väggar och ekparkett på golvet.

Sovrum 3
Det tredje sovrummet angränsar till vardagsrummet och nyttjas idag som tv-rum men passar ypperligt som barn-eller tonårsrum. Plats för säng/soffa, nattduksbord samt annat möblemang. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Badrum
Helkaklat badrum som går i vitt med matchande golvklinkers i ljusgrått. Utrustat med dusch, wc, handfat samt spegelskåp. Förberett för tvättmaskin.

Gästtoalett
Gästtoalett med delvis kaklade väggar i vitt och ljusgrått golvklinkers. Utrustat med wc och handfat. Infällda spotlights i taket.

Balkong
Trevlig, inglasad balkong (med möjlighet att öppna upp) som vetter mot väst. Plats för nättare utemöblemang samt krukväxter om så önskas.

 

Föreningen

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 17 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1957. Föreningen består i dagsläget av 9 byggnader om totalt 330 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och 6 st lokaler. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2019-03-31 med en årlig avgäld om 1 002 900 kr. Den ekonomiska förvaltningen ombesörjs av Riksbyggen. Juridisk person godkänns ej som köpare i föreningen. Minsta ägarandel är 10 %. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Gemensamma föreningsutrymmen:
-I föreningen finns totalt åtta tvättstugor, varav en för grovtvätt.
-Gästlägenhet med fyra bäddar mellan Olshammarsgatan 73 och 77. Endast medlemmar kan hyra lägenheten inklusive en gästparkering för 200 kr per dygn.
-Snickarbod finns att nyttja i hus 54 för diverse målning eller egna snickeriarbeten.
-Samlingslokal, inredd med ett styrelsebord för ca 10 personer med tillhörande pentry samt toalett. Lokalen används främst av styrelsen men kan även nyttjas till andra sammankomster.
-Föreningen förfogar över 196 st parkeringsplatser samt 46 st garageplatser. Parkeringsplatserna kan hyras för 233 kr/kvartal utan elstolpe och 375 kr/kvartal med elstolpe. Garageplatserna kan hyras för 250 kr/mån. För närvarande är samtliga platser uthyrda och kösystem tillämpas. Vänligen kontakta Riksbyggen för priser, aktuella kötider etc.

Utförda renoveringar:
2016 - Tvättstugor
2016 -
Lås och belysning allmänna utrymmen
2016 - Fasadvingar höghusen
2014 - Fönsterbyte 3-glas
2014 - Provtryckning av rökkanalerna
2014 - Renovering av ventilation
2005 - Nya vatten- och avloppsstammar
2005 - Nya elledningar i huset samt i lägenheterna
2002 - Fasadrenovering

Planerat underhåll: 2016/2017 - Renovering av samtliga takterrasser

 

Områdesinformation

Lugnt och barnvänligt område med utmärkta kommunikationer med kortare promenad om ca 10 min till Hagsätra T-bana som tar dig via tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen. Under rusningstid går tunnelbanan var 5e minut och till T-centralen tar det ca 24 minuter. Närmaste Pendeltågsstaion är Stuvsta som ligger ca 10 min promenad bort, där pendeltåget tar dig in till stan på ca 12 minuter.

En kort promenad från husen finns Hagsätra centrum med utbud av mataffärer.

Det finns två skolor i Hagsätra/Ormkärr. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.

För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår.

Adress
Olshammars­gatan 54, 5 tr
Pris
2 150 000 kr / bud
Boarea
87.5 kvm
Rum
4 rum och kök
Avgift
5 252 kr
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv via ComHem (grundutbud), gas
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Ormkärr
Lägenhetsnr
1502
Våningsplan
5
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadsår
1960
Fönster
3-glas
TV/Internet
Ansluten till kabel-tv via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband också via ComHem. Fiber Ownit 1 Gbit.
Värme
Fjärrvärme
Förening
Riksbyggens BRF Stockholmshus nr 17
Org.nr
702002-1627
Andelstal, förening
0.37380 %
Andelstal, ägande
0.37384 %
Förråd
Källarförråd + matkällare
Energistatus
Utförd
Prestanda
147 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
358 kr/mån
Försäkring
81 kr/mån
Totalt
439 kr/mån
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter
Ansvarig mäklare
 
Malwina Nilsson
Fastighetsmäklare