Vinn en
Vessla

Vattenlednings­vägen 73, 1 tr

Läs om bostaden Alla bilder

Soon for sale

Vattenledningsvägen 73, 1 tr

Midsommarkransen

Boarea
57 Kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
3 146 kr
Ingår i avgiften
värme, vatten (obligatoriskt tillägg om 129 kr /månad för fiber tillkommer)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm

Välkomna till denna pärla på Vattenledningsvägen 73! Med perfekt centralt läge i Midsommarkransen finner ni denna optimalt planerade tvåa belägen i en fastighet ritad av Gustav Lettström år 1944. Gavellägenheten med fönster i två väderstreck är helt insynsskyddad och har ett fantastiskt fint ljusinsläpp samt lummig utsikt från varje fönster. Mycket ljus och luftig bostad med bevarade charmdetaljer från byggåret så som dörrbeslag, vacker fiskbensparkett samt djupa fönsterbänkar i vacker Kolmårdenmarmor. Den generösa takhöjden om 2,70 m gör att bostaden känns rymlig och luftig. Balkong med bästa läget där ni njuter av sol hela dagen fram till solnedgång. Föreningen erbjuder en vacker trädgård och välskött fastighet.


- Går att göra om till en minitrea
- Generöst ljusinsläpp
- Den mycket omtyckta Svandamssparken utanför dörren
- Stabil och gemytlig förening
- Två förråd ingår
- Stenkast från vackra grön- och vattenområden samt populära restauranger och butiker
- Härlig, grönskande och välskött trädgård

HALL
Via det tidstypiska trapphuset når ni den öppna och ljusa hallen med gott om plats för avhängning och skoställ. Det finns även förvaring i inbyggda garderober

VARDAGSRUM
Stort, härligt vardagsrum med rum för större soffa, mediemöbel samt matplats för 4-8 personer för den som vill. Fönster i två väderstreck, varav det ena med burspråk, samt generös takhöjd bidrar till rymd. Från vardagsrummet når ni den rymliga balkongen i ogenerat och soligt läge. Ljusa väggar samt fiskbensparkett.

KÖK
Stilrent kök som nyligen varsamt renoverats med fokus på att bevara den tidstypiska charmen. Bland annat lackade luckor i originalblå kulör samt handmålade rutor på golvet. Fina förvaringsmöjligheter i skåp och lådor bakom blågrå luckor. Generösa arbetsytor på bänkskiva med ovanliggande vitt kakel. Här finner ni: gasspis, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Invid vackert burspråk finner ni den ljusa matplatsen. Det går att omdisponera köket till ett litet sovrum, arbetsrum eller gästrum.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Det finns även ett stort förvaringsutrymme med plats för exempelvis två garderober. Rikligt ljusinsläpp från stort fönster mot den lugna trädgården.

BADRUM
Badrum med vädringsfönster, stambytt och renoverat 2001. Helkaklat badrum i vita och ljusgrå nyanser. Här finner ni: handfat, wc, tvättmaskin (helt ny), vattenfallsdusch samt ett flertal platsbyggda förvaringsskåp.

FÖRENINGEN

Brf Martallen är en äkta förening som köpte upp fastigheten 2000. Föreningen omfattar ett flerbostadshus på adressen Vattenledningsvägen 73. Huset innehåller 12 st lägenheter varav 11 st är upplåtna med bostadsrätt och en 1 hyresrätt (3rok). Föreningen disponerar även över 1 källarlokal som hyrs ut. Fördelningen av lägenheterna är följande:
4 st 1 rok
3 st 2 rok
4 st 3 sok
1 st 3rok (Etagelägenhet)

Utförda renoveringar
2001 Stambyte
2002 Samtliga radiatorventiler byttes och in-justerades
2003 Installation av Fjärrvärmeanläggning
2003 Ny källardörr
2003 Torktumlare installerades
2004 Ny torkanläggning i torkrum installerades
2006 Hiss renoverades
2007 Samtliga fönster renoverades
2009 Målning av tvättstuga
2010 Tvättmaskin installerades
2013 Ny underlagspapp samt nya takpannor på taket
2014 Allmännbelysning i källaren byttes ut till energisnåla närvarostyrda armaturer
2014 Föreningens källarlokal renoverades i samband med ny hyresgäst
2014 Renovering av föreningens staket och grindar mot innergården
2015 Installation av Fiber

Kommande renoveringar
Eventuellt byte till säkerhetsdörrar.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga - Källarplan
Förråd - Källarplan samt på vinden
Cykelrum

TV- och internetanslutning
TV: ComHem (ingår i avgiften). Det går även att ha tv genom fibernätet
Bredband: Fiber, obligatorisk avgift 129 kr/mån

Bilplats
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser. Boendeparkering på närliggande gator, 500 kr / månad.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftsförändringar i dagsläget.

Ägande
Delat ägandeskap godkänns.

Övrigt
Marken är upplåten med tomträtt. (Omförhandlas 2021-01-01) Överlåtelse- samt pantsättningsavgift får tas ut enligt stadgar.

För den som vill kan det finnas möjlighet att köpa loss underliggande källarutrymme, och på så vis kunna bygga en etagelägnhet med egen ingång. Köparen får själv driva frågan.

Vill du se exempelbilder på 3 rok? Kontakta ansvarig mäklare!

Områdesinformation

Här bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, Telefonplan och moderna Liljeholmen som angränsar till området rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd.

Omtyckt område som växer så det knakar med nya populära restauranger, vintagebutiker, cafeer och designnutiker. I området myllrar det av restauranger som Svenska sushiköket/Hamburgerköket, Nalle och kroppkakan, Nygammalt, Amazing India och Tellus pizza. Några minuter bort ligger även populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen. Här finner ni även flertalet caféer. Missa heller inte den renodlade kvartersbiografen Tellus och butiker som Vintagefabriken, Svenska armaturer, 2 Little Spoons och Mimmi Staf.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längst  kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter (närmaste Coop ca 200 meter bort) och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan som ni når inom tre minuter tar er till Slussen på ca sju minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!

Adress
Vattenlednings­vägen 73, 1 tr
Boarea
57 kvm
Rum
2 rum och kök
Avgift
3 146 kr
Ingår i avgiften
värme, vatten (obligatoriskt tillägg om 129 kr /månad för fiber tillkommer)
Ägandeform
Bostadsrätt
Kommun
Stockholm
Område
Midsommarkransen
Lägenhetsnr
1002
Våningsplan
1
Förening
Brf Martallen 20
Org.nr
769603-4631
Andelstal, ägande
8.53 %
Energistatus
Utförd
Prestanda
144 kWh/Kvm och år

Driftskostnader

El
200 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Gas
200 kr/mån
Totalt
550 kr/mån
Ansvarig mäklare
 
Sofie Vikström
Fastighetsmäklare & Partner